Qui sóc

Nascut a Barcelona el 12 de juliol de 1964, visc a Vilanova i la Geltrú des de 1969, quan s’hi traslladà la meva família .Sóc, per tant, vilanoví. Em sento orgullós d’haver estudiat a l’Escola Llebetx fins el 14 anys, on se’m desvetllà la consciència nacional i el sentit de pertinença a la comunitat. Em vaig llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona.

Militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), des del 1982 fins el 1996. Allí vaig exercir de Secretari General (1989-1994) i President (1994-1996). Crec que la JNC fou una escola de patriotes. Militant del Partit Demòcrata Europeu Català avui, em vaig afiliar a CDC el 1983 . A CDC  vaig ser  membre del seu Comitè Executiu Nacional i President de la Mesa del seu Consell Nacional.

Crec en la necessitat dels partits com a instruments per articular la participació política, però crec més encara en la necessitat de reformar-los i fer-los més oberts a la societat.

He fet de regidor de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú (1987-1992), diputat al Parlament de Catalunya (1992-1995) i des del 1996 faig de diputat al Congrés, sempre amb sota les sigles de CDC, ara amb les del Partit Demòcrata; des de l’abril del 2017 en sóc el Portaveu dels seus diputats al Congreso.

Al Congrés he treballat en els àmbits de treball, política social, pensionsimmigració, cooperació internacional per al desenvolupament, cultura i Reglament del Congreso.

A més. he estat  membre de l’Assemblea Parlamentaria de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperacio a Europa (OSCE), amb la que he fet d’observador internacional en processos electorals des del Balcans fins a l’Asia Central.

Em sento especialment orgullós de:

  1. Haver ajudat a posar fi al servei militar obligatori.

I haver assolit:

  1. La compatibilitat de la pensió del sovi amb la pensió de viduïtat.
  2. La garantia a l’accés a la sanitat a les persones immigrades, fins que que el PP el 2010 ho va tornar a limitar.
  3. Impulsat un marc polític i legal per a promoure la responsabilitat social de les empreses.
  4. Regulat la política de gestió del deute extern dels països empobrits, entre d’altres qüestions.

He votat a favor del matrimoni per a les persones del mateix sexe i de la nova legislació en matèria d’interrupció voluntària de l’embaràs.

Amb amics he participat del projecte de Dèria Editors i de L’Hora del Garraf.

Sóc President de la Fundació Acsar des d’abril de 2012 i membre del Consell Assessor de la Fundació Catalana de l’Esplai, del Consell Assessor de l’Observatori del Tercer Sector i del Consell Assessor de la Fundació Formació i Treball, de l’organització Debat.org entre d’altres entitats socials. Participo també activament en el moviment de promoció de la responsabilitat social de les empreses, com a jurat de diversos premis i col·laboro amb diversos mitjans de comunicació, com a columnista i participant en tertúlies.

Crec en la política i en la seva capacitat de millora de la societat. Per això hi sóc!