EL PODER DE COMPRA DE LES ADMINISTRACIONS AL SERVEI DE LES PERSONES MÉS FRÀGILS

#ContractacioResponsable from Carles Campuzano on Vimeo.

La contractació pública pot ser un poderós instrument per afavorir la contractació de persones en risc d’exclusió social i persones amb discapacitat i alhora enfortir les empreses de l’economia social.

Aquesta fou, sense dubte, l’aposta de l’ajuntament de Barcelona amb el seu programa de “Contractació publica amb criteris socials i ambientals”, que fa uns mesos s’ha posat en marxa i que ara, amb una iniciativa legislativa al Congrés dels Diputats, pretenem reforçar, donant-li  més seguretat jurídica i alhora que difonem aquesta bona experiència barcelonina. Un programa que enllaça amb iniciatives que ja ,en temps del President Pujol, promogué el Govern amb la creació d’alguns mercats protegits per a entitats del Tercer Sector que gestionaven el manteniment del parc de vivenda pública de la Generalitat.

I es que la contractació d’una obra o un servei o l’adquisició d’un producte per part de les administracions poden esdevenir una veritable palanca de canvi social, trencant amb una lògica economicista que interpreta de manera restrictiva el concepte d’oferta més avantatjosa  que estableix la legislació en matèria de contractació publica.

No estem parlant d’una qüestió menor o anecdòtica; en el conjunt de l’Estat avui la contractació del sector públic representa al voltant d’un 16% del PIB. Un poder de compra decisiu en molts sentits i que en aquests temps durs per a tantes persones pot marcar la diferència.

Per altra banda, aquest plantejament ve avalat per les institucions de la Unió Europea i per practiques i  iniciatives d’altres estats de la Unió.

I tot així son encara masses les administracions que no hi caben de creure, posant-hi dificultats des d’un enorme prejudici basat en una determinada idea de la lliure competència.

Just per aquestes raons hem llençat la nostra iniciativa al Congrés.

Proposició de Llei del Grup de CiU

Article de Santiago Lesmes

Clàusules Socials

Digues què en penses

*

*