HOLA CONVERGÈNCIA, ADÉU CIU

Acto-de-presentacion-del-parti_54419936491_54028874188_960_639

Aquests dies des de CDC hem donat per acabada l’etapa de CiU i en comencem una de nova al servei de la mateixa causa que explica la fundació de Convergència el novembre de 1974, la llibertat de Catalunya i la justícia social.

És cert que les organitzacions polítiques no poden ser una finalitat en elles mateixes; no deixen de ser instruments al servei de la representació dels legítims interessos de la gent d’un país i dels valors i idees que convivim en una societat plural i complexa. I en la mesura que són instrumentals s’esgoten quan deixen de ser útils. CiU feia temps que s’havia anat esgotant des d’aquesta perspectiva. Tocava posar-hi punt i final, tal i com hem fet.

Un final de CiU que només podem concebre des de la satisfacció del camí recorregut junts i de la feina feta durant molts anys. La consolidació de la democràcia, la recuperació de l’autogovern, la recatalanització del país, la posta en marxa de l’Estat del Benestar, l’expansió de les llibertats civils i la modernització econòmica de Catalunya no es poden explicar sense la tasca política de CiU durant un període llarg de temps, amb tots els seus límits, falles i contradiccions., com tota obra humana. De la mateixa manera que no es pot explicar l’expansió del moviment sobiranista d’aquesta darrera època sense la implicació, a tots nivells, de la gent de CDC i UDC.

Ara a CDC li toca reagrupar l’ampli bloc social favorable a la independència i el progrés de la gent d’aquest país; actuarem inspirats pels valors que ens acompanyen des de la nostra fundació: la defensa de les llibertats individuals, l’aspiració a una societat justa i decent i Europa com la nostra patria de destí. I ho farem en aquest canvi d’època que ens ha tocat viure, tan intens i tan apassionant, però també carregat de dificultats i incerteses individuals i col·lectius.

Un canvi d’època que demana també i molt noves actituds dels partits polítics respecte la seva manera de treballar i relacionar-se amb la societat. Reconnectar amb la gent exigeix partits més oberts i flexibles, que no esperen que la gent vagi a ells sinó que van amb la gent, que actuen a la Xarxa i en xarxa.

I en això estem, amb moltes ganes, conviccions i determinació en un temps concret, en un país que ens estimem tal com és i que aspirem a fer millor.

 

Digues què en penses

*

*