Verds a Convergència

La visió verda de les polítiques públiques ha trencat els estereotips entre dretes i esquerres, i emergeix com a nou referent arreu d’Europa, malgrat totes les dificultats existents en el procés internacional cap el post-Kyoto

No és casualitat que el govern de coalició entre conservadors i liberaldemòcrates al Regne Unit faci una potent aposta en aquesta direcció amb la creació d’un Ministeri d’Energía i Canvi Climàtic, que incorpora la perspectiva de les polítiques cap una economia baixa en carboni com a generadores de noves oportunitats per a nous llocs de treball, noves empreses, noves exportacions, més innovació.

A Catalunya hi tenim també una oportunitat. Hi ha molta energía de molta gent compromesa

Avui mateix, i a la seu de CDC, ho hem tornat a palpar; ens hi hem reunit amb un grup d’una quinzena de persones vinculades a les qüestions del Canvi Climàtic al nostre país. Amb la Marta Subirà, presidenta de la Sectorial de Medi Ambient i candidata de CiU al Parlament, hem presentat les nostres propostes electorals. Durant la discussió han sortit idees i plantejaments nous que enriquiran la nostra plataforma electoral.

L’eix verd guanyarà cada dia més pes en la política a Europa; és interessant fer una ullada a la visió de Judy Dempsey[1] en el NYT sobre aquesta força política a Alemanya.

O o be llegir al darrer llibre publicat per Anthony Giddens, i traduit al castellà, “La política del cambio climático”.

Tenim feina a fer.[1] Sòcia sènior no resident de “Carnegie Europa” (“think-tank” europeu) i editora en cap d’”Strategic Europe”. Actualment, també és columnista de l’”International Herald Tribune”.

Digues què en penses

*

*